Hold deg sikker på Windows 10 i neste ferie med VPN

Windows 10 er å regne som ett av de sikreste operativsystemene der ute. Den siste versjonen fra Microsoft har blitt optimalisert til å bekjempe det som har kommet fra kriker og kroker med årene. Allikevel er det ikke alt et godt system kan sikre, og det gjelder også antivirusprogrammene. Til tider gjør tross alt alle brukere flere tvilsomme valg på nett.

For å bekjempe de mest alvorlige effektene av dette er kryptering fra VPN-programmer slik som ExpressVPN alltid et godt alternativ. Dette sikrer nemlig at en slipper å lekke en hel del informasjon om seg selv. Spesielt nyttig er dette når en reiser på ferie til utlandet, da mange farer uten sikkerhetstiltak her.

Offentlige nettverk er en versting

En historie som går igjen ofte er at nordmenn kobler seg opp mot offentlige nettverk i utlandet, for så å få en rekke informasjon om seg stjålet. Det er tross alt fristende å koble seg opp mot offentlige nettverk, når disse ikke krever passord. Flyplassen er mer eller mindre sikret her, men en skal se opp for barer og restauranter blant annet.

Det er tross alt slik at reiseforsikring til ferien din ikke dekker slike tilfeller. Har du opptrådt helt uvørent, så skal det en god del til å kunne argumentere for at forsikringsselskapet skal gi deg noe tilbake. Dermed står mange som får frastjålet informasjon på nett med en stor oppgave om å sperre kort og lignende, uten noen kompensasjon.

VPN beskytter deg gjennom kryptering

Benytter en et VPN-program derimot, så slipper en å oppleve dette på offentlige nettverk. Kort fortalt vil et VPN-rute din trafikk gjennom en helt annen IP-adresse før du kontakter nettverket. Dermed vil det potensielt se ut som om du besøker nettverket fra Oslo, dersom du kobler deg til en norsk server fra utlandet.

Flere fordeler som kommer med på kjøpet da er selvfølgelig at alle nettsider også tror du surfer fra Norge. Dermed kan du få tilgang til videoer, filmer, serier, og nyheter på norsk, uten at dette stenges ned med geoblokkering. Beskyttelse og funksjonalitet i ett er en stor fordel med VPN-programmene.

Andre tips til sikkerhet på nett

VPN er derimot ikke skuddsikkert, og det bør heller ikke brukes som det. Akkurat som Windows 10 og antivirusprogrammer, så finnes det hull her som alle andre steder. Du bør benytte det som et ekstra sikkerhetslag, men ikke være naiv og tro at dette løser hele problemet ditt.

Noen andre gode tips til økt sikkerhet på nett er for eksempel å benytte dømmekraften din. Ser et tilbud for godt ut til å være sant, eller ser siden ganske så enkel ut, så er dette ofte røde flagg. Se etter SSL-kryptering på siden, som er sikkerhets låsen øverst til venstre i adresselinjen.

Søk også opp nettsidens anmeldelser i Google. Du kan fort avdekke om enkelte nettsider ikke har hatt veldig fornøyde kunder. Sett over ett bør disse tipsene bringe deg ekstra sikkerhet, i tillegg til all programvaren du kan benytte på reisen din!

Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0