Hvordan installere og oppdatere Windows 10-oppdateringer

Å sjekke etter og installere Windows-oppdateringer, som servicepakker og andre større eller mindre oppdateringer, er en helt nødvendig del hva gjelder kjøring av ethvert Windows operativsystem.

Windows-oppdateringer kan støtte Windows-installeringen din på mange måter. Windows oppdateringer kan løse spesifikke problemer med Windows, gi beskyttelse fra skadelige angrep og også legge til funksjoner til operativsystemet.

Windows Update er en gratis Microsoft-tjeneste tilbyr oppdateringer som servicepakker og utbedringer for Windows operativsystem og annen Windows-programvare.

Windows Update kan også brukes til å oppdatere drivere for populære maskinvareenheter.

Utbedringer og andre sikkerhetsoppdateringer blir rutinemessig utgitt av Windows Update hver andre tirsdag i måneden – det blir kalt Patch Tuesday. Microsoft gir derimot også ut oppdateringer på andre dager, som ved reparasjoner som haster.

Hva brukes Windows Update til?

Windows Update brukes til å holde Microsoft Windows og en rekke andre Microsoft-programmer oppdatert.

Oppdateringer inkluderer ofte funksjonsforbedringer og sikkerhetsoppdateringer for å beskytte Windows mot skadelig programvare og ondsinnede angrep.

Du kan også bruke Windows Update for å få tilgang til oppdateringshistorikken som viser alle oppdateringene som har blitt installert på datamaskinen gjennom tjenesten til Windows Update.

Hvordan bruke Windows Updates for Windows 10

Windows-oppdateringer installeres enklest ved å bruke tjenesten til Windows Updates. Mens du selvfølgelig kunne lastet ned oppdateringer manuelt fra Microsofts servere, vil en oppdatering fra Windows Update være langt enklere for deg.

Windows Update har endret seg gjennom årene, etter hvert som Microsoft har lansert nye versjoner av Windows. Mens Windows-oppdateringer før ble installert ved å besøke nettsiden til Windows Update, er nyere versjoner av Windows inkludert i en innebygd Windows Update-funksjon med flere muligheter.

I Windows 10 finner man Windows Update under Innstillinger.

For å komme dit må du gå til Startmenyen. Deretter velger du tannhjulet/innstillinger-ikonet til venstre. Der inne velger du Oppdatering og Sikkerhet og deretter Windows Update til venstre.

Klikk for nye Windows 10-oppdateringer ved å velge Se etter oppdateringer.

I Windows 10 skjer nedlastning og installering av oppdateringer automatisk, og det vil skje umiddelbart etter sjekken eller, for noen oppdateringer, i det du ikke bruker datamaskinen.

Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0