Installer Windows 10 fra en USB-enhet

Her er alt du trenger å vite om installering av en fersk kopi av Windows 10 fra en oppstartbar USB-pinne.

For å installere Windows 10 fra en USB-pinne, trenger du en enhet med minst 8 GB lagringsplass. Før du fortsetter må du sørge for at USB-flashstasjonen er formattert.

Forberede Windows 10 Oppstartbar USB

Før du fortsetter må du sette inn en formatert USB-flashstasjon i datamaskinen din.

Er du klar for å installere Windows 10? Mens det er flere ulike metoder, er den enkleste å bruke Windows 10 Media Creation Tool.

Får å finne denne går du til Microsoft Download Windows 10-siden og trykker på Last ned verktøyet. Lagre verktøyet på maskinen din. Den er på omtrent 20 MB, så det bør ikke ta så lang tid på en rask tilkobling. Så snart den er lastet ned, starter du Media Creation Tool og klikker på Aksepter når du blir bedt om det.

Følg stegene som blir listet på i guiden «Hvordan laste ned Windows 10»

Installere Windows 10 ved bruk av en USB-enhet

Når installasjonsmediet er opprettet, vil du kunne installere Windows 10. USB-stasjonen er nå oppstartbar, så alt du trenger å gjøre er å fjerne den trygt fra PC-en og deretter sette den inn i målenheten.

Skru på datamaskinen som du vil installere Windows 10 på og vent til den oppdager USB-stasjonen. Hvis dette ikke skjer må du starte maskinen på nytt og presse tasten som gir tilgang til UEFI/BIOS eller oppstartsmenyen. Sørg for at USB-enheten blir oppdaget, og sett den deretter som hovedoppstartsenhet.

Den påfølgende omstarten bør oppdage installasjonsmediet for Windows 10. Du er nå klar til å installere Windows 10. Kom i gang ved å starte installasjonsveiviseren.Så snart du har jobbet deg gjennom veiviseren vil Windows 10 bli installert. Merk deg at noen installasjoner kan fortsette etter at du har logget inn, så vær tålmodig. Det er også lurt å se etter Windows-oppdateringer (Innstillinger > Oppdateringer og Sikkerhet > Windows Update) etter installasjonen for å sikre at alt er oppdatert.

Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0