Gratis antimalware for Windows 10

Malwarebytes Anti-Malware er en applikasjon som beskytter deg mot virus, spyware, adware og andre internettrusler, pakket inn i et meget intuitivt grensesnitt.

Malwarebytets har bygget en imponerende fanskare rundt sin gratis anti-malware-applikasjon, designet for å bekjempe virus, spyware, trojanere, ormer, dialers, rootkits, exploits og skadelige nettsider, så vel som andre nettbaserte trusler.

Gratisversjonen inkluderer ikke planlagte skanninger, sanntidsbeskyttelse, skanning av flyttbare stasjoner og blokkering av mistenksomme nettsider. Disse funksjonene med flere er tilgjengelige i betalingsversjonen, kalt Malwarebytes Anti-Malware Premium.

Hovedfordelen med den gratis applikasjonen er at den kan kjøres som en sekundær forsvarslinje mot trusler på nettet, ved å pare den med sanntidsbeskyttelsen av et tradisjonelt antivirusprogram.

Enkel installasjon

Det er normalt ikke noe problem for brukere å sette opp Malwarebytes Anti-Malware, uansett hvor uerfarne de er når det gjelder antivirusprogrammer. Som grensesnittet er også verktøyet så intuitivt som det kan bli, takket være store knapper og kort beskrivelser som forklarer hvert alternativ.

To skannemoduser for grunnleggende PC-beskyttelse

Threath Scan er programmets omfattende skannemetode, ettersom den ser på kritiske områder i systemet der malware er kjent for å gjemme seg.

Alternativet er Custom Scan, som tillater brukere å håndplukke eksakte drivere og kataloger å lete i, i tillegg til skanning av objekter (minne, oppstart- og registerinnstillinger, arkiver, rootkits). I tillegg er det mulig å personalisere verktøyets oppførsel når det oppdager potensielt uønskede programmer og modifikasjoner (PUM).

Avansert konfigurasjon for skanning

Brukere som ønsker atferdsmønsteret til Malwarebytes Anti-Malware, kan benytte innstillinger med eksklusjoner, rootkits, arkiv og avanserte heuristikker. Det er mulig å aktivere og undersøke skannelogger, benytte seg av en Proxy-server for oppdatering av virusdatabase, deaktivere varsler, interagere appen med kontekstmenyen i Windows Explorer for hurtigskanning og mye mer. Elementer som sendes i karantene kan undersøkes før du bestemmer deg for om du vil beholde eller slette dem.

Ytelse og konklusjon

De seneste testene har vist at Malwarebytes Anti-Malware leverer meget gode resultater når det kommer til virusdeteksjon. Den viktigste ulempen er derimot at den ofte henger under ulike operasjoner (som ved skanning og verifisering av de seneste virussignaturene) og programmet er generelt tregt når det komme til å fjerne infiserte filer.For å konkludere er det to sider ved Malwarebytes Anti-Malware sin historie: Hardbarkede PC-brukere som ofte drar til den mørke siden av internett, vil ha mer nytte av et raskere og mer stabilt verktøy. Ved å pare den med en pålitelig tredjeparts sanntidsvakt, kan derimot programmet bli meget nyttig for vanlige brukere som ønsker en dobbeltsjekk.

Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0