Gratis PDF-applikasjon for Windows 10

Acrobat er en av de beste PDF-applikasjonene for Windows 10, da den kommer med skydeling, nøye utvalgte alternativer for tekstlesing og hendige redigeringsfunksjoner.

En datamaskin kan være utstyrt med en hel haug ulike tekstredigerere, hver med sitt eget sett med funksjoner for mer variasjon og stiler, filstøtte og sikkerhet. En av de mest populære og tryggeste filtypene er Portable Document Format (PDF), og du trenger en spesialisert applikasjon for å ha muligheten til å få tilgang til PDF-filer, for ikke å nevne opprette det.

Dette er særegent for Adobe Acrobat Reader, som klarte å lage et eget navn og holde seg på topp over annen, lignende programvare, takket være kontinuerlig utvikling.

Applikasjonen er utstyrt med et helt nytt visuelt lag som følger Windows trend med flate filer, og den gjør en god jobb med å implementere det. Knapper og menyer ser og føles naturlige, med medfølgende intuitiv grafikk og beskrivelser, for å gjøre bruken enkel for nybegynnere.

Når hovedvinduet er oppe har du enkel tilgang til en hel rekke områder og verktøy, og dermed tjener som et skrivebord og startpunkt for åpning av PDF-filer. Hvis du registrerer deg med en Adobe-konto kan du logge inn og få tilgang til din personlige sky, noe som gjør det enkelt å dele dokumenter mellom alle støttede enheter.

PDF-lesing og noen redigeringsfunksjoner

Du kjenner antagelig til vanlige funksjoner som å åpne et PDF-dokument og å sette Adobe Reader som din foretrukne applikasjon for tilgjengelige PDF-filer. Når den er åpnet drar du fordelen av en imponerende mengde navigerings- visnings- og enkelte redigeringsmuligheter som kan bli brukt til din fordel.

For å fjerne forstyrrelser og fokus fra den viste tekste på skjermen, kan du gjemme enhver unødvendig meny og slå på fullskjermsvisning, så vel som å skifte mellom ulike visningsmoduser. Hvis du for eksempel ikke klarer å holde blikket konstant på teksten (noe som ikke er anbefalt grunnet belastning på øynene), kan du sette opp en automatisk leser for å konfigurere og få hele eller deler av dokumentet lest opp høyt ved hjelp av en digital stemme.

Intuitive redigerings- og eksporteringsmuligheter

Skjult som standard i Adobe Acrobat Reader, er det et sidepanel som kan brukes for enkelt sidevalg dersom du ønsker å hoppe raskt til en spesifikk del av PDF-filen.

Skjult som standard i Adobe Acrobat Reader, kan et sidepanel brukes til enkelt valg av sider i tilfelle du raskt vil hoppe til en bestemt del av PDF-filen. Samtidig kan det innebygde søkeverktøyet brukes til å identifisere bestemte ord eller tekst på kort tid. En annen kul ting med det er at du bedre kan definere søkekriterier med alternativer for å søke i selve dokumentet eller egendefinerte steder, målrette et ord eller en frase, samt konfigurere mer delikate innstillinger som bokmerker og kommentarer.

Hvis du bruker PDF-dokumenter til gruppeprosjekter ønsker du kanskje å vite at det kan legges til kommentarer hvor som helst på siden. Det samme gjelder for bilder eller andre områder, ved at du kan linje opp en boks rundt det som er interessant.

Når det kommer til eksportering av PDF er utskrift en vanlig metode, der ulike valg lar deg nøysomt tilpasse sideelementer og spesifikasjoner. I tillegg kan dokumentet lagres med alle typer endringer eller tilsatte kommentarer, enten i samme format, som ren tekst eller også sendes til e-postmottaker med en installert klient.

Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0