Derfor bør du prioritere økt sikkerhet på nett

Vi bruker nettet mer nå enn det vi har gjort noensinne før, og det er ikke bare på dataene våre at dette gjelder. Bruken av smarttelefoner er i dag nesten på link linje med databruken vår, og med den enorme utviklingen vi har sett, er det nesten ikke noe vi kan gjøre på dataen vår, som vi ikke også kan gjøre på telefonen vår. Men det er lett å glemme at vi legger igjen spor over alt når vi ferdes på nettet, og de aller fleste av oss er ikke helt flinke nok til å prioritere sikkerheten vår. Her får du noen tips til hvordan du kan optimere sikkerheten din på nett.

Ikke gjør viktige ting når du er på ukjente wifi-nettverk

Mange av oss bruker gratis nett når vi for eksempel sitter på café, eller jobber mens vi sitter på toget for eksempel. Men det er mange som ikke vet at dette kan utsette oss for unødvendig risiko, og at vi derfor ikke burde gjøre viktige ting som for eksempel å bruke nettbanken eller logge inn på handelsplattformen vår for å kjøpe ukas beste utbytteaksjer, men heller venter med dette til vi kommer til en trygg forbindelse.

Av samme grunn skal man ikke logge inn og gjøre disse tingene på maskiner på for eksempel biblioteket, eller andre steder der man ikke med sikkerhet kan vite om alt er trygt. Dette er en liten, men viktig ting som er enkel å endre.

Bruk sterke passord

Passordene vi bruker på nett er en av de tingene som kan utsette oss for unødvendig risiko. Men her har vi mulighet til å benytte sterke passord, som maskinen vår genererer selv. Dette er passord det er vanskeligere å hacke og ikke minst like enkle å bytte – og maskinen din husker dem for deg, sånn at du slipper å tenke på å huske dem, for hele poenget er at de er så innviklet av det faktisk ville være umulig for deg å huske dem. Smart!

Oppdater programvaren din

En liten, men viktig ting som mange glemmer, er hvor viktig det er å oppdatere programvaren på dataen og smarttelefonen vår. Dette gjør det nemlig vanskeligere å bryte seg inn. Så bare sett oppdateringene dine på automatisk, så fikser maskinen din det helt uten din hjelp.

Bruk VPN for ekstra beskyttelse

Det å være mer anonym når man ferdes på nettet er også en måte man kan optimere sikkerheten sin. Dette gjør deg nemlig anonym på en annen måte enn det du kan oppnå på annet vis, og er et fint initiativ hvis man ønsker økt fokus på sikkerhet. Det er mange flere fordeler ved å bruke VPN også, men selve navnet Virtual Private Network, beskriver de fordelene man får i forhold til sikkerheten sin på en god måte.

Det å ha et bevisst forhold til sikkerheten sin på nett er noe av det aller viktigste, for det å tenke seg om to ganger er et av de beste tipsene for å unngå å gjøre dumme feil som utsetter deg for unødvendig risiko.

Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0