Topp 3 programvarer for virtuelle skrivebord i Windows 10

Virtuelle skrivebord gjør det mulig for brukeren å åpne programmer på forskjellige skrivebord på PC-en.

I stedet for å åpne, og pakke sammen alle programmene dine på oppgavelinjen, kan du opprette virtuelle skrivebord og gruppere dem der i stedet. Som et resultat av dette kan du organisere skrivebordene dine bedre, og jobbe mer effektivt.

Microsoft har integrert funksjonalitet for virtuelle skrivebord inn i Windows 10. For å benytte deg av denne muligheten kan du klikke på Task View-knappen på skrivebordet. Du tror kanskje at Windows 10-brukere ikke trenger en tredjeparts programvare for virtuelle skrivebord, men der kan du fort ta feil. Den innebygde programvaren er ganske begrenset, og du kan ikke ha forskjellige bakgrunnsbilder eller ulike snarveier. Dersom du trenger det må du installere en annen programvare.

2020 er året hvor vi har jobbet mye hjemmefra, og mange har brukt sine egne datamaskiner til å utføre jobben sin. For gamere kan alle spillene som ligger lett tilgjengelig bare noen klikk unna være ganske forstyrrende og konsentrasjonsdrepende. Ved å organisere PC-en slik at man har et skrivebord for jobb, ett for gaming og et for andre hobbyer, kan man jobbe mer effektivt. Du kan plassere Teams, e-posten din og andre applikasjoner på skrivebordet, og så opprette virtuelle skrivebord for Fortnite, Call of Duty og The Sims, og et annet for hurtiglinkene til favorittsidene dine og e-postkontoen.

Dagens datamaskiner har uante muligheter, men man må være villig til å teste det ut! Her gir vi deg de tre beste programvarene for virtuelle skrivebord i Windows 10!

1. Dexpot

Dexpot er en av de beste programvarene for virtuelle skrivebord i Windows. Det er dessuten gratis å bruke som privatperson. Dersom du ønsker å bruke det til jobb må du kjøpe en lisens. Dexpot lar deg sette opp 20 virtuelle skrivebord i Windows. Det beste med denne programvaren er at du kan tilpasse skrivebordene dine, og gi dem separate bakgrunnsbilder, skjermbeskyttere, snarveier og oppløsninger. du kan også distribuere ikoner slik at hvert skrivebord viser egne snarveier og programmer. Tilpasningsmulighetene er langt større enn i Windows 10.

Dexpot har også utallige tilleggsprogrammer som MouseEvents, Taskbar Pager, Dexcube og klokke. Min favoritt blant disse er Dexcube, som aktiverer en 3D-roterende kubeeffekt når man bytter mellom virtuelle skrivebord. Desktop Slideshow-tillegget bytter mellom de virtuelle skrivebordene som et slideshow. Det finnes også flere eksperimentelle tillegg du kan installere for Dexpot, blant annet Gadgets som lar deg legge til mindre tilleggsprogrammer på dine virtuelle skrivebord.

2. VirtuaWin

VirtuaWin er en annen programvare for virtuelle skrivebord, krever minimalt med systemressurser og har et godt antall innstillinger man kan konfigurere. Programmet fungerer med alle Windows-versjoner fra ME og oppover, og det finnes også en «bærbar» versjon av programmet.

VirtuaWin som program legger seg nede i trayen ved klokka, og du kan bytte mellom virtuelle skrivebord og innstillinger fra menyen der. Innstillingene er ganske omfattende, og lar deg velge mellom forskjellige titler på skrivebordene, oppsett, snarveier, musehandlinger og andre ting. Noe av det beste med VirtuaWin er at programmet har støtte for 20 virtuelle skrivebord, uten å kreve store systemressurser. Du kan utvide funksjonaliteten ved å installere moduler, som ligner på programtillegg. Programvarens nettside inneholder et utvalg ekstra moduler som du kan installere på toppen av VirtuaWin.

VMPreview er et eksempel på en slik modul, som gir en forhåndsvisning av dine virtuelle skrivebord.

3. Virtual Dimension

Virtual Dimension er bygd på åpen kildekode og er en programvare tilgjengelig for Windows. Den har et unikt forhåndsvisningsvindu, og er kompatibelt med de fleste Windows-plattformer. Det kan til og med hende det funker på Windows 95!

Med dette programmet kan du sette opp over 20 virtuelle skrivebord. Forhåndsvisningen er kanskje det beste med Virtual Dimension: du får opp hvilke applikasjoner som er åpne på hvilke av de forskjellige skrivebordene til enhver tid.

Dette gjør det mulig for brukerne å dra og slippe programmer fra et skrivebord til et annet. I tillegg kan man også gjøre forhåndsvisningen litt gjennomsiktig slik at man kan ha den åpen til enhver tid.

Oppsettet i Virtual Dimension gir deg en rekke innstillinger. Du kan sette opp tilpassede globale snarveier som fungerer for alle skrivebordene, velge separate bakgrunnsbilder, gi skrivebordene egne navn, og lage dine egne snarveier for skrivebordene. Videre følger det med visning av titlene til de aktive skrivebordene, slik at du enkelt kan velge mellom dem. Virtual Dimension har alt du trenger av innstillinger for virtuelle skrivebord.

Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0