Hvordan optimalisere Windows 10 gratis

Gjør PC-en din så god som ny ved å få fjernet søplefiler, reparere ødelagte registre og mange andre verktøy som er pakket inn i gratisprogrammet CCleaner.

Skadelig innhold kan komme uoppfordret fra informasjonsmotorveien, rester etter fjerning av programmer har innvirkning på ytelsen og ødelagte registre kan forårsake alvorlige kompatibilitetsproblemer. Her gir ikke en antivirusløsning full beskyttelse.

CCleaner for Windows 10

Derimot kan periodisk skanning og rensing bevare helsen til Windows 10. En av programmene som kan bidra i denne situasjonen er CCleaner, utstyrt med alt nødvendig verktøy for å skrubbe hver del av datamaskinen din.

Når programmet starter i Windows 10 dukker det opp et smart og enkelt grensesnitt, intuitivt nok til at alle kan bruke det. De største viktigste funksjonene er lagret i faner man finner i sidepanelet, en øvre del viser konstant systeminformasjon, mens resten av plassen er dedikert til de faktiske alternativene du kan håndtere.

Bli enkelt kvitt søplefiler

Funksjonene «Cleaner»-en hjelper deg med å bli kvitt varierte filers om ikke lenger brukes eller tar opp diskplass uten grunn. To faner lar deg velge enten Windows-funksjoner eller spesifikke applikasjoner, hver med sin egen liste av områder å rense. Blant annet har du muligheten til å velge nylige dokumenter, autofullføringshistorikk, lagrede passord, informasjonskapsler og også Windows-installasjoner.

Du kan enkelt analysere et område for å se hva som må renses, slik at du ikke fjerner viktige filer ved et uhell. Skanneprosessen, så vel som rensingen, utføres utrolig raskt, og avsluttes med en oversikt over detaljer.

Reparer ødelagte registre

Videre har du også mulighet til fikse registerproblemer ved hjelp av et dedikert verktøy. I liket med renseverktøyet finnes det flere valgbare områder, som manglende DLL, ActiveX- og Klasse-problemer, foreldet programvare, organisering av startmenyen eller Windows-tjenester.

Applikasjonens brukervennlighet stopper ikke her, fordi flere verktøy er tilgjengelig under homonymfanen. En integrert avinstallerer lar deg trygt fjerne programmer, slik at de ikke etterlater seg noen spor. Oppstartselementer kan også slettes, så vel som nettlesertillegg eller utvidelser og også kontekstmenyprosess.

Dessuten kan systemgjenopprettingspunkter vises i en liste, med muligheten for å fjerne dem for å få litt ekstra plass og komfort. Du kan velge å tørke støv av en hel stasjon, enten den er intern eller flyttbar, med mulighetene til å velge enten å frigjøre plass eller hele stasjonen, så vel som sikkerhetsnivået. Diskanalysereren er der for å identifisere store filer på faste eller flyttbare stasjoner, mens du velger mapper som er av interesse.

Bruke lite systemressurser

Å holde et øye med systemets systemressurser kan komme som en overraskelse, fordi CCleaner kun drar fordelene av så lite som det kan. Derimot kan den kjøres på flere konfigurasjoner, for ikke å nevne hastighet og kvalitet på jobben den gjør.

For å oppsummere, CCleaner er definitivt et må ha for alle datamaskiner, enten den er tilkoblet internett eller ikke. Den tar ikke lang tid å gjøre seg kjent med hva det har å tilby, med liten innvirkning på systemressursene. Programmet kan absolutt bringe tilbake kraften i enhver datamaskin eller også gjøre den så god som ny.

Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0