Xbox Game Bar har nå egen widget i Oppgavebehandling i Win 10

Xbox Game Bar har nå fått egen widget, som gjør at du nå kan se ressursbruken og stenge prosesser uten å gå ut av spillet.

Har du opplevd at du midt i et spill ser at FPSen faller, eller at spillet begynner å hakke litt? Før måtte du legge ned spillet, og åpne Oppgavebehandling med Ctrl + Shift + Esc eller via Ctrl + Alt + Delete, for å finne ut hvilken prosess eller program som brukte opp systemressursene. Takket være den siste oppdateringen av Xbox Game Bar i Windows 10, kan du nå gjøre det uten å forlate spillet ditt!

Det gjelder faktisk uansett hva slags spill du holder på med, eller om du sitter og gjør andre ting på datamaskinen din. Om du ser på Netflix og opplever at avspillingen ikke lenger glir som den skal, eller sitter og gambler hos norske casinosider, så kan du raskt bruke Xbox Game Bar til å stenge ned prosessene som okkuperer systemressursene dine!

Xbox Game Bar er en innebygd funksjon i Windows 10, som du raskt kan åpne ved å trykke på Windows-knappen + G på tastaturet. Den fungerer med programmet du har åpent, og kan blant annet brukes til å ta opp video av skjermen, eller ta skjermbilder. Hvis du er interessert i å lære mer om Xbox Game Bar finnes det en rekke gode artikler på nettet som forklarer alle fordelene!

Den nye widgeten til Windows 10 er egentlig en lettversjon av oppgavebehandlingen. Den gir deg et overblikk over hvilke prosesser som kjøres på systemet ditt akkurat nå, og du kan tilpasse den en god del. Du kan se på ressursbruken og prosentandeler, og også feste den på skjermen hvis du ønsker å overvåke prosessene dine mens du spiller. Den bruker trafikklys-signaler for å overvåke programmer. Rød betyr at prosessen bruker mye systemressurser, mens grønn betyr at den bruker lite. Den viser også påvirkningen på CPU, GPU, harddisk og minne, akkurat som Oppgavebehandling gjør.

Hvis du ser at et program bruker for mange ressurser, kan du til og med lukke det ved å trykke på X-knappen i widgeten. Men vær litt forsiktig – widgeten skiller ikke mellom programmer og kritiske Windows-prosesser, så om du ikke vet hva du gjør kan du være nødt til å restarte maskinen.

Dette er uansett enda en handy widget i Xbox Game Bar, som nå også har flere utviklerverktøy for tredjeparter. Dermed vil det nok dukke opp enda flere nyttige widgeter i tiden framover!

Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0